Общество, Топ новини

Патриарх Неофит: Вярата ни дава сили и мъдрост в това неспокойно време

0

Само вярата може да даде сили и мъдрост, мир и съгласие в нашето сложно и неспокойно време на несигурност и вражда. Това заявява българският патриарх Неофит в традиционното благословение към православните българи за светлия християнски празник Възкресение Христово.

„Скъпи сънародници, в нашето сложно и неспокойно време на несигурност и вражда, само вярата може да укрепи нашето търпение, да ни даде сили и мъдрост да преодоляваме изпитанията, които животът ни поднася, само вярата може да внесе в сърцата ни мир и в обществото ни съгласие, да примири враждуващите, да съедини разделените, да напъти в истината заблудилите се”, посочва патриархът.

„Възкръсналият Христос нека ни бъде пример за състрадателна и жертвена любов, която да ни примири с другите и изпълни живота ни със смисъл и радост”, пожелава Негово светейшество на българите.

В своето благословение за предстоящия Великден патриарх Неофит отправя и пасхално приветствие към всички духовни чеда и към всички хора с добра воля – с пожелание до всеки да достигне светлината на Христовото Възкресение.

„Нека Спасителят да вдъхне в нашите души твърда решимост да преуспяваме в доброто и укрепваме във вярата, надеждата и любовта! Христос воскресе!” – с тези думи завършва благословението на патриарх Неофит към българския народ за Великден.

източник: btvnovinite.bg, снимки: Sofia Photo Agency


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега