Бизнес, Бургас, Топ новини

Първият луксозен лайнер за сезона акостира в Бургас. Той може да е и единственият

0

Истински плаващ град, идващ от Франция, акостира на Морската гара в Бургас тази сутрин.

Корабът „Коста нео Ривиера“ (Costa neo Riviera) е дълъг 216 метра, има 14 палуби, над 600 каюти, осем дневни и нощни заведения, шест ресторанта, спа център, театър, спортно игрище, два басейна. На борда на лайнера пътуват над 1600 души, като 1100 от тях са туристи, предаде кореспондентът на bTV Лора Стаматис.

На брега ги посрещнаха над 20 автобуса, които ще ги отведат на екскурзии до Несебър, Созопол, Котел и Жеравна. Самият лайнер пък също може да бъде разгледан от местните жители и гостите на града.

Това е първият за сезона луксозен пътнически лайнер, който акостира в Бургас, но може да е и единственият. Само още един лайнер е заявил спиране в града, но той е значително по-малък. За морските гари във Варна и Несебър няма заявки този сезон. Причината е усложненото международно положение, заради което Черно море е изключено от круизните пътувания – заради санкциите срещу Русия не могат да бъдат посетени пристанищата в Ялта, Севастопол и Одеса, а атентатите в Турция направиха опасно спирането в страната.

За справка, лайнер с 2000 души на борда оставя около 200 – 300 хил. евро на ден в държавата, която посещава, без в тази сума да влизат парите за пазаруване, оставени от туристите.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега