Политика, Топ новини

Първата дама поздрави българките за 8-ми март

0

Съпругата на президента Десислава Радева поздрави във фейсбук българките по повод 8 март. В обръщението си към българските дами тя цитира “една от най-жените” – поетесата Блага Димитрова и писателя Джон Ъпдайк. “Честит ни празник, напук на всички, които го смятат за соц.отживелица!”, пише първата дама: 

Скъпи всички, които празнуваме днес, Истина за жената е казана отдавна от една от най-жените (поне за мен, макар да познавам само творчеството й) Блага Димитрова:

Да бъдеш жена — това е болка.
Когато ставаш девойка – боли,
Когато ставаш любима – боли.
Когато ставаш майка – боли.
Но най-непоносима на земята
е болката да си жена, непознала всички тия болки
до една…

За тази най-жена пък Ъпдайк казва: „съвършена, уравновесена, удовлетворена, реализирана… Любопитно ми е самото това ярко съчетание от красота и ум. Искам да кажа, какво може да направи една душа с всичко това?!”

Та, мили празнуващи, пожелавам ви от сърце да изпитате всички тези болки! И когато сте най-истински, някой да каже такива думи за Вас… или поне да си ги помисли! Да плачете от радост (както жената от клипчето, да речем), затова, че сте себе си и сбъдвате мечтите си, независимо от трудностите!

Нека винаги сме съвършени, уравновесени, удовлетворени и не забравяме никога, че ние сме благостта и спокойствието в живота на мъжете. Ние сме омиротворението на тяхното „силно да любя и мразя”. Ние сме кроткото, но осезаемо присъствие в техния свят.

Честит ни празник, напук на всички, които го смятат за соц.отживелица!

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега