LifeStyle

Панасоник инвестира 60 милиона долара в робот, който сгъва дрехи

0

Когато млада японска компания представи първия в света робот, който сгъва пране, някои определиха машината като “смешна, несериозна и хабене на инженерен талант”, отбелязва Би Би Си.

Гигантът в електрониката Панасоник (Panasonic) обаче мисли по друг начин и инвестира 60 милиона долара в проекта. Севън дриймърс (Seven Dreamers) работи десетилетие по машината “Лондроид”.

Устройството, което трябва да е на пазара догодина, сгъва риза за 10 минути, отбелязва компанията. Машината все още няма обявена цена. Тя е с размер на гардероб и използва изкуствен интелект и технология за разпознаване на изображение, за да сгъва и нарежда дрехите.

Според Севън дриймърс роботът има потенциал коренно да промени домашния живот. На сайта си компанията посочва, че устройството може да спести на хората време, тъй като средно човек прекарва в сгъване на дрехи около 9000 часа или 375 дни.

Панасоник уточни пред Би Би Си, че финансира само 10 процента от проекта, посочвайки, че е предоставил познанията си за разработването на универсално устройство, което може да пере и суши дрехи и се очаква да се появи през 2019 година.

Източник: БТА

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега