Бургас, Общество

ОУ “Георги Бенковски” посреща 50-годишен юбилей

0

На 20 април 2017 г. се навършват 50 години от основаването на ОУ “Георги Бенковски”. През всичкото това време училището достойно носи безсмъртното име на героя от Априлското въстание и ограмотява качествено бургаските деца.

“ОУ “Георги Бенковски” 49 години неизменно дава отличен старт на възпитаниците си, за да могат да се справят с предизвикателствата на живота и винаги да побеждават. Всички ние, учители и ученици, обичаме с цялото си сърце нашето училище”, заявяват преподавателите и ръководството на учебното заведение, отправяйки покана към всеки, свързан емоционално и професионално с него, да се присъедини към оставащите събития, посветени на юбилея:

19 април, сряда

14.30 часа – “Пътуване към спомените, през настоящето и с мисъл за бъдещето” – Среща на поколенията

ОУ “Георги Бенковски”

20 април,  четвъртък

16.00 часа – Тържествено шествие на ученици и учители по улица “Александровска”

16.30 часа – Тържествен концерт по повод 50-годишния юбилей, с участието на Тони Димитрова, Красимир Гюлмезов, Георги Дюлгеров и Жечка Сланинкова

Културен дом на нефтохимика

5d85d5735c9e7773cc646bbb3e2dfe69

50  ГОДИНИ  ТРАДИЦИЯ  И  НОВАТОРСТВО

                Основно училище „Георги Бенковски” – Бургас отваря за пръв път врати през 1967 год. и посреща гостоприемно своите първи ученици и учители, своя пръв директор Васил Ташев. Модерната учебна база включва три корпуса със светли  учебни стаи, кабинети по физика, химия, биология, история и география, учебни работилници, физкултурен салон, столова, библиотека, лекарски и стоматологичен кабинет. Просторният и озеленен двор  осигурява на учениците място за отдих и спорт. През следващите пет десетилетия под ръководството на директорите Асен Колаксъзов, Златка Атанасова и Любомир Игнатов училището се превръща в еталон за качествено образование. Училищният живот е наситен с разнообразни дейности: работа по  проекти; ежегодни състезания по различни учебни предмети; вокална група; клубове по волейбол, баскетбол, айкидо, народни танци, религия; мажоретен състав, много училищни празници. Възпитаниците на училището достойно се представят и заемат призови места в различни регионалн, национални и международни  олимпиади, състезания и конкурси, а в НВО в четвърти и в седми клас училището е сред най-добре представилите се в региона – резултат от съвместната упорита работа на ученици и учители.

                Следвайки традициите и опита на своите предшественици, днес учителите в ОУ „Г.Бенковски” под ръководството на директора Петко Георгиев работят упорито, за да подготвят своите ученици за предизвикателствата на новото време, като усвояват и прилагат нови методи и педагогически практики. Модернизира се материалната база – сградата е ремонтирана по програма за енергийна ефективност, оборудвани са два съвременни компютърни кабинета     , мултимедиен кабинет,  две игротеки за целодневно обучение в начален и в прогимназиален етап, еколаборатория. Предстои основно обновление на двора.

                Всичко това създава заслужено самочувствие у всички, които с труда и таланта си са били или са част от живота на училището. Затова днес, 50 години след откриването си, ОУ „Г.Бенковски” отбелязва своя половинвековен юбилей с достойнство, с гордост и с богата празнична програма: Дни на отворените врати, тържествен час на класа, юбилеен вестник,  състезания по български език и математика, спортен празник, конкурс за лично творчество, викторини, среща на настоящи и бивши учители, екскурзия до Копривщица –   родния град на патрона.  Празничните тържества ще завършат на 21 април – деня на патронния празник, с тържествено шествие на ученици и учители по ул. „Александровска” от 16 ч. и тържествен концерт с участието на настоящи и бивши ученици от училището и на специалните гости Тони Димитрова, Красимир Гюлмезов, Георги Дюлгеров и Жечка Сланинкова от 16:30 ч. в Културен дом на Нефтохимика.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега