Бургас, Общество, Топ новини

Отвориха за движение основните планински проходи и Петолъчката

0

Вече са отворени за движение основните планински проходи, както и главният път до Петолъчката.

В Бургаска област обстановката остава усложнена. Магистрала “Тракия” в района на Бургас остава затворена засега. Може да се използва обходният маршрут през отворената Петолъчка. 

„Днес основен фокус на усилията ще бъде да отворим всички пътни направления, там където позволява за леките превозни средства и разбира се поетапно да пропускаме тежкотоварното движение също”, обяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

От рано сутринта започна поетапно отваряне на главни пътни артерии в областите Добрич, Разград, Търговище, Шумен и Силистра

Близо 23 хиляди абонати в 117 населени места са без ток, обяви тази сутрин министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Най-много от тях са в Бургаска и Добричка област, като в Добрич има доста прекъснати електропроводи. Приоритет днес ще е да се осигури достап на екипите до тях, уточни министърът.

Пътният възел Петолъчката край Сливен вече е отворен в двете посоки за леки коли и камиони. Движението е спокойно, съобщи кореспондентът на bTV Дани Атанасова.

По-рано шофьори на камиони протестираха заради поредното затваряне на пътя и липсата на информация. По думите им, когато са били спрени снощи, не е имало никакъв проблем за движението.

Проходът на Републиката (Хаинбоаз) също беше отворен за леки автомобили, заедно с тях ще бъдат пускани и блокираните до Килифарево камиони.

Пътят Варна – Добрич отново е затворен и са се образували километрични опашки при Аксаково. Затворен е и пътят през Балчик.

източник: bTV


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега