Бизнес, Бургас

Офисът за технологичен трансфер към БСУ с презентация пред бизнеса в региона

0

На 23.10.2014 г. в Морско казино – Бургас се проведе информационен ден на тема “Представяне на технологии, разработени в научно-изследователски организации, регистрирани в базата на ОТТ.

Организатор на събитието е Офисът за технологичен трансфер към Бургаски свободен университет.

Двама от ръководителите на офиса проф. д-р Ангел Тошков и гл.ас. д-р Янислав Желев представиха две от технологиите внедрени в бизнеса благодарение на дейноста на ОТТ към Бургаски свободен университет

Проф.д-р А Тошков представи на аудиторията Технология за производство на програмируеми микропроцесорни модули за мониторинг и управление на процеси внедрена във фирма от гр.Поморие.
Друга интересна иновация представи д-р Янислав Желев а именно – Технология за изграждане на мултимедийна цифрова библиотека в Регионален историчеки музей Бургас.

На мероприятието присъстваха специалисти в областта на информационните технологии и представители на бизнеса и институции от региона. От ръководството на офиса обещаха в близките седмици да бъде проведена още една среща, на която да бъдат представени и други технологии регистрирани при тях.

Офисът на технологичен трансфер (ОТТ) в Бургаския свободен университет е създаден от 2012 г. по проект BG161P003-1.2.02-0022-C0001 „Създаване на нов офис за трансфер на иновативни технологии в предприятията от Югоизточен регион”, финансиран по оперативна програма „Конкурентоспособност”. Основната цел на Офиса за технологичен трансфер е да  съдейства за подобряването на иновационната инфраструктура, промишления капацитет,  експортния профил и конкурентоспособността на предприятията в Югоизточен регион на България, като ги подпомага  в процеса на търсене и въвеждане на нови услуги и иновационни решения в сферата на информационните технологии и техните приложения.

 

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега