Бургас, Култура, Политика, Топ новини

Отмениха Solar Summer Festival заради проверките на Валери Симеонов

0

Организаторите на фестивала „Solar summer” в Слънчев бряг го прекратяват преждевременно заради липса на подходящи условия. 

Организаторите заявяват, че липсват условия за гарантиране на „качествен звук, ефектна сцена и безпроблемно протичане на събитията.” 

“Никога не сме си представяли ситуация, в която на световен топ артист музиката може да бъде спряна, а техниката конфискувана. Във времената на социалните мрежи, новината за това ще се разпространи мълниеносно в цял свят, което ще се отрази изключително негативно на имиджа както на България, така и на нас като организатори”, заявяват те, цитирани от bTV.

Преди дни проверки оглавени от вицепремиера Валери Симеонов спряха шумни партита в курортния комплекс, конфискуваха техника и озвучителна апаратура. 

Организаторите на фестивала посочиха, че очакват всички компетентни органи да вземат адекватно становище по въпроса “без постоянно да си прехвърлят отговорности, както се случва в последните 10 дни”. 

В момента се договарят нови дати за прекратените участия на Адам Байер и Пако Осуна, като най-вероятно такива ще бъдат насрочени още до края на тази година в София. 

Закупените билети ще важат за новите дати, но могат да бъдат и върнати в офисите на Ивентим или на касите, където са били купени от утре.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега