Бургас, Общество, Спорт

Откриваме новия плувен сезон в новия басейн в “Меден рудник”

0

С  два басейна, трибуни с 300 седящи места, wi-fi, вертикална система на филтрация, компесаторен резервоар и  озонираща система за пречистване на водата разполага новият закрит плувен комплекс в “Меден рудник”.

Плувният сезон в новото модерно съоръжение предстои да бъде открит съвсем скоро. Кметът Димитър Николов и директорът на ТД “Възраждане” Магдалена Манолова инспектираха днес как вървят довършителните дейности по амбициозния проект.

Големият басейн в комплекса е с размер 12,50 х 25,00 м. и дълбочина 1,80-2,00 м.  Съоръжението е оборудвано  според изискванията на Българската федерация  по плуване с  разделителни коридори, стартови блокчета, обозначителна система за плуване /гръб/ и фалстарт, метални стълбички, 2  вратички за водна топка.

Вторият басейн  е учебен с размери 10 х10 м. и дълбочина 0,80-1,20 м., също с вертикална система на филтрация, компесаторен резервоар, озонираща система за пречистване на водата. За да се избегнат инциденти, вследствие на подхлъзване, подът около басейна е от матиран гранитогрес .

В обслужващата част на сградата на нивото на басейните са разположени кабинети за треньори, стая за спасител-инструктор, съблекални, умивални, санитарни възли, душове, септични вани за крака, лекарски кабинет със самостоятелен санитарен възел.

В непосредствена близост до входа  са разположени помещения за гардероб и тоалетни за посетителите. Съоръжението  ще е достъпно и ще може да се ползва от хора с увреждания.

Предвижда се съвсем скоро около плувния комплекс да бъдат изградени паркинг, спортни игрища за футбол, баскетбол и волейбол.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега