Бургас, Общество, Политика, Топ новини

Откриха Клуба на моряка, премиерът облече моряшка фланелка

0

Моряците ветерани в Бургас вече имат нов дом. Досега клубът им се помещаваше в стара барака между Търговската гимназия и църквата “Св. Богородица”.

Община Бургас предостави на ветераните помещение, което да им осигури необходимите удобства. Клубът се намира на пл. “Царица Йоана”. В него моряците ще се събират и ще отбелязват празнични дати и събития.

В новия дом на ветераните всяко едно кътче носи полъха на живота в морето. Няколко картини показват моменти от пътувания през бури и океани. Морски възли и корабна камбана допълват интериора на помещенията, в които се разказват истории за далечни пристанища, коментират се рибни рецепти.

Клубът на моряка беше открит от министър-председателя Бойко Борисов и кмета на Бургас Димитър Николов. Новата придобивка за “морските вълци” идва в навечерието на 40-годишния юбилей на Съюза на моряците ветерани. Той ще бъде отбелязан тази есен и новият дом на тяхната организация е своеобразен подарък за годишнината, каза председателят на Управителния съвет на Съюза на морските ветерани Димитър Кочев.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега