Бургас, Общество, Топ новини

Отборът на БСУ спечели специалната награда на Хакатона

0

Екипът KiNation на студентите от специалност Софтуерно инженерство, 3 курс – Георги Каравасилев, Мария Даскалова, Калина Христова и Николай Цонев, взеха специалната награда на Хакатон InnoAirChallenge: Making urban mobility smarteПризът е на Асоциацията за развитие на София и е в размер на 1000 лева. Отборът на БСУ беше отличен за проекта относно изграждане на външно устройство на автобусните спирки за пречистване на въздуха и мониторинг на замърсителите.

Бургаският свободен университет беше съорганизатор на Хакатона за иновативни решения за градска мобилност Събитието се организира от Асоциацията за развитие на София и А1 България и приключи повече от успешно за студентите от БСУ. 

Проф. д-р Милен Балтов, зам.-ректор НИД и МС, и проф. д-р Даниела Орозова от Центъра по информатика и технически науки бяха членове на журито, което оценява общо 24 проекта. Тазгодишното издание се проведе online от 2-ри до 4-ти юни 2021 година.  В рамките на Европейската зелена седмица участниците търсиха смели технологични решения, които да очертаят визията на бъдещо поколение транспортни услуги и свързаност, работещи за по-чист въздух.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега