Бургас, Общество, Топ новини

Отбелязваме Архангелова задушница с общоградско поклонение

0

В събота Бургас ще отбележи Архангелова задушница с общоградско възпоменание. Това е денят за почит към близките, които вече не са сред нас.

Поменът за душите на починалите ще започне в 10:00 часа на площада пред Дома на покойника в гробищния парк с изпълнение на траурна музика от Бургаския духов оркестър.  

В 10:30 ще се отслужи заупокойна молитва. След церемонията по инициатива на Община Бургас ще бъдат поднесени цветя на гробовете на видни граждани, оставили трайна диря с делата си. Сред тях са благодетелят на Бургас Александър Георгиев – Коджакафалията, поетесата Петя Дубарова и композиторът Георги Шагунов.  

От 11.30 часа пред Паметника на загиналите от 24-ти Приморски полк пред Военния клуб ще се проведе военен ритуал – панихида и полагане на венци и цветя по случай Архангелова задушница.
В него ще участват военнослужещи от бургаския гарнизон и представителния духов оркестър на Община Бургас.

“Бургасбус” ЕООД пуска в движение две допълнителни автобусни линии – № 13А и № 109.

Линия № 13 А ще обслужва района ж.к. “Изгрев” – ж.к. “Славейков” по маршрут : Автостанция “Изгрев” – “Младост” – “Пиргосплод” – “Стандартизация” – ВХТИ – к-с “Изгрев” Чешмите – Автостанция “Изгрев”, като разписанието ще се изпълнява в следните  часове на тръгване от начална спирка : 6.30; 7.30; 8.30; 9.30: 10.30; 11.30; 12.30.

Линия № 109  ще обслужва района ж.к. “Меден рудник” – Централна градска част – ж.к. “Изгрев” по следния маршрут: Автостанция “М.рудник” – бл. 101 – бл. 485 – СОУ “Н.Геров” – кв. “Победа” –  стадион “Черноморец” – бул. “Ив. Вазов” –  ул. “Христо Ботев” – ул. “Одрин” – пл. “Трапезица”  – ул. “Струга” – МБАЛ –  бул. “Никола Петков” – ж.к. “Изгрев”, бл. 39 – СОУ “Д. Чинтулов” – Автостанция “Изгрев” и ще се изпълнява с часове на тръгване от двете крайни точки както следва:
        – Автостанция “М. рудник” в 6,00; 7,00; 8,00 и 9,00 ч.
        – Автостанция “Изгрев” в 10,00; 11,00; 12,00 и 13,00 ч.

В автобусите по линии  № 13 А и № 109 се пътува  с електронни карти или  закупен от автобуса билет на стойност 1.00 лв.

Община Бургас и ОД на МВР са създали организация за безпрепятствено придвижване на големия поток от хора и автомобили, които ще пристигнат на гробищния парк. От УКОРС и полицията ще се грижат хората да не бъдат притеснявани от просещи групи.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега