LifeStyle

От днес онлайн търговията в ЕС е по-достъпна

0

Дискриминационното геоблокиране при онлайн пазаруването и използването на различни предплатени услуги в ЕС не съществува от днес. Досега някои доставчици не позволяваха да се пазарува или да се използват абонаменти в други държави, различни от родната.

„До този момент не бе възможно да използвате абонаментите като HBO Go или Netflix, или Spotify, когато сте ги закупили у дома и пътувате в чужбина по работа или на почивка. Това от първи април вече ще бъде възможно благодарение на правилата, които приехме в Европейския парламент“, коментира евродепутатът Ева Майдел, която е докладчик за Групата на ЕНП в Комисията по вътрешен пазар.

Геоблокирането се считаше за дискриминационна практика, възпрепятстваща достъпа на бизнеса и потребителите до продукти и услуги на сайтовете в някои държави членки.

Новите правила премахват и необоснованата бариера в електронната търговия. Очаква се, че мярката ще стимулира онлайн икономиката. Краят на геоблокирането означава по-широк избор и възможност за по-добри сделки.

Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега