Бургас, Общество, Топ новини

Остров Света Анастасия ще бъде на романтична вълна тази събота

0

В разгара на лятото Държавна опера – Бургас е подготвила за своите верни почитатели и гостите на града втория концерт от програмата „Купон на острова“ 2021 под надслов „Любов по американски“. Той ще бъде на 10 юли от 21:00 часа на откритата сцена на остров Света Анастасия.

На живописния островен бряг, под звездите на Бургаския залив, със своето артистично присъствие, личен чар и безспорен професионализъм ще се представят – мецосопраното Йоана Кадийска, баритонът Валери Турманов и пианистката Мира Искърова.  Красивата музика, изисканото светоусещане и възприятие на реалността, както и досегът с любими мелодии, придобили световна популярност, ще бъдат осезаеми в съботната вечер на Острова.

Авторският проект „Любов по американски“ на Йоана Кадийска, Валери Турманов и Мира Искърова е подчинен на респекта пред красивите мелодии и вълнуващите музикални послания, на любовното чувство, съживяващо сетивата в периоди на изпитания, като този, който всички ние изживяваме и даващо смисъл на земните ни дни.

Концертният спектакъл „Любов по американски“ е емоционална осъвременена среща на обичани от всички поколения откъси от известни мюзикъли – “Фантомът на операта“ и „Котки“ от Андрю Лойд Уебър, „Уестсайдска история“ от Ленард Бърнстейн „Човекът от Ла Манча“ от Дейл Васерман, „Магьосникът от Оз“ от Харолд Арлън, както и на емблематични произведения на Джордж Гершуин, известни и обичани песни, изпълнявани от Франк Синатра – „New York, New York”, “My Way”, “Love Me Tender” на Елвис Пресли, „When I Fall In Love” на Виктор Йънг, „I want To Spend My Lifеtime Loving You” на Джеймс Хорнър, вариации за пиано на  тема от Порги и Бес“ от Гершуин и др.

В концертния спектакъл ще се редуват както носталгични настроения, породени от вездесъщата любовна мъка, така и възторг и опияняващо чувство на споделено щастие.

Билети на касата на Операта, Туристически информационен център “Часовника” и Морска гара, както и в мрежите на GRABO и EVENTIM.

Тръгване от Магазия 1 в 20:00 часа, тел.: 0884 025 918, 0875 343 043, 056 825 772.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега