Общество

Остават три дни за подаване на документи за детегледачи

0

Остават три дни за подаване на документи във връзка с осигуряване на услугата за отглеждане на дете по проект „Родители в заетост”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съобщиха от Агенция по заетостта..

Родителите, които искат да се възползват от тази възможност, могат да подадат своите заявления до 17.00 ч. на 31.10.2017 г. (вторник).

Документите на родителите се приемат на хартиен носител, лично във всички бюра по труда в страната, в работни дни между 8.30 и 17.00 часа, както и по електронен път (сканирани с подпис или електронно подписани) на електронен адрес: roditeli-v-zaetost@az.government.bg

Срокът за набиране на заявления за детегледачи от безработни/ неактивни лица ще продължи и след приключване на набирането на заявленията от родителите до пълното удовлетворяване на получените заявления от семействата. Заявления от безработни/ неактивни лица се приемат на хартиен носител, лично във всички бюра по труда в страната, в работни дни между 8.30 и 17.00 часа.

1 546 родители, желаещи да ползват услугата детегледач по проект „Родители в заетост”, вече подадоха своите заявления. Безработните пък, заявили в бюрата по труда към момента своето желание да станат детегледачи, са вече 1 260.

Документите на кандидатствалите в обявения срок родители ще бъдат проверени за допустимост спрямо зададените по проекта критерии. В случай на наличен остатъчен финансов ресурс по програмата Агенцията по заетостта ще предприеме мерки за неговото усвояване.

Агенцията по заетостта припомня, че право да подават заявления имат родители на деца от 0 до 5-годишна възраст, които не са записани в детски заведения. Родителите, които към момента на кандидатстване, не са включени в заетост, следва да започнат работа при работодател или като самоосигуряващо се лице в рамките на четири месеца от получаване на услугата за отглеждане на дете, а детегледачът може да полага грижа за детето в срок до 18 месеца.

Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега