Бургас, Интервю, Общество, Топ новини

Остават 10 дни до благотворителния спектакъл в помощ Ивелина

0

Преди време ви разказахме за историята на Ивелина Иванова, която се бори с тежката диагноза  “Болест на Ходжкин”. 25-годишната Ива е била студентка в Бургаския свободен университет – специалност Журналистика. За лечението на момичето в испанска клиника до момента са необходими непосилните за семейството ѝ 108 000 евро. От тях са платени едва 38 000 евро, като остават да се заплатят още 70 000 евро. В сметката на Ива има налични 19 000 евро. Това означава, че трябват още над 50 000 евро за покриване на нейните болнични разходи. 

От началото на борбата на Ивелина с коварната болест е създаден DMS – номер на 17 777 с текст “DMS IVELINA”, организират се множество дарителски кампании, благотворителни акции, създадена е и фейсбук страница – “Да помогнем на Ивелина да пребори болестта”.

Студенти от Бургаския свободен университет също се включват в кампанията за набирането на средства в нейна помощ. Инициативата тръгва от студентката Кристина Рашкова, която съвсем случайно научава за съдбата на нейната колежка по радиото. Кристина също е студентка по журналистика и част от студентския съвет на БСУ, заедно с Васил Иванов, председател на съвета, и останалите им колеги подемат поредица от благотворителни инициативи в подкрепа на Ивелина. В началото стартират с организирането на студентски партита, чиито вход се дарява за каузата, но в последствие се впускат в нещо по-мащабно, чрез поставянето на благотворителна постановка в драматичния театър “Адриана Будевска”.

Вижте какво споделиха те пред камерата на VoxBurgas:

Театралното ателие при БСУ ще представи благотворителния спектакъл „Напразни усилия на любовта“ по Уилям Шекспир  на 26 април от 19:00 часа в Драматичен театър „Адриана Будевска“. Билети може да закупите от Билетна каса „Адриана Будевска“ на цена от 5 лева. Всички средства, събрани от представлението, ще бъдат преведени по банковата сметка на Ивелина.

Повечето от актьорите, които ще играят в постановката са врастници и колеги на Ива. Техният режисьор и ръководител Елевтерий Елевтеров сподели, че всички приемат много присърце работата си по този проект и в тях е пробудено желанието да помогнат. Самите актьори са продавали билети на свой близки и познати с цел да подпомогнат набирането на средства.

Ето какво още разкри пред нас режисьорът Елевтерий Елевтеров за самата постановка и за подготовката по нейното представяне:

Благотворителният спектакъл се осъществява с подкрепата на: Бургаски свободен университет, Practa – студентска PR агенция към БСУ, Драматичен театър „Адриана Будевска“, Национално представителство на студентските съвети и Община Бургас. Основен медиен партньор на събитието е VoxBurgas.

Дарителска банкова сметка:

Титуляр: Ивелина Илкова Иванова

Банка: Райфайзен Банк

IBAN: BG81 RZBB 9155 1004 9240 46

BIC: RZBBBGSF

 

DMS IVELINA на номер 17 777

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега