Бургас, Спорт, Топ новини

Основаха клуб по кайтсърфинг в Бургас

0

Общината с желание подкрепя развитието на кайтсърфинга и го смята за знаков спорт за Бургас. Затова официално разреши създаването на нов клуб близо до плажа. Там кайтисти ще съхраняват своята екипировка, ще се преобличат. Клубът е и място за социални контакти, тъй като много хора от други градове и държави идват специално в Бургас, за да се възползват от перфектните условия за кайтсърфинг на плаж Атанасовска коса. Той е изграден от екоматериали и в него дори има вградено живо дърво.

Вчера се проведе символично откриване на клуба, който е разположен малко след началото на велоалеята за „Сарафово“. В него взеха участие Валентин Николов от яхт и кайтклуб „Черноморец“, Емил Бурулянов – главен архитект на Община Бургас, Диян Димов – директор на Пристанище Бургас, Андрей Рунчев – директор на ОП „Транспорт“, Веселина Деведжиева – началник на отдел „Спорт“, общински съветници и много приятели на кайтсърфинга.

Емил Бурулянов предаде специални поздрави от името на кмета Николов, потвърждавайки още веднъж намерението на Общината да наложи Бургас като една от топ дестинациите за кайтсърфинг в Източна Европа.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега