Бургас, Спорт

Опитни треньори учат деца на футбол

0

Седмици преди началото на първенствата за най-малките футболисти, възпитаниците на „Спортен футболен клуб Бъдеще“ тренират все по-упорито, за да навлязат в оптимална форма.

Тренировките на бъдещите звезди на бургаския футбол се водят от изявени специалисти, които нямат нужда от представяне.

Единият от треньорите на детските формации до 12 години е опитният защитник от звездния тим на Нефтохимик Ганчо Евтимов, който за последно работи като помощник треньор в Нафтата. Ганчо има и богат опит при работата с по-малките, тъй като той водеше и старшата възраст на „зеления“ тим.

Треньорът призна, че с удоволствие започва работата си на спортния комплекс. Според него тук децата имат прекрасни условия за подготовка, защото това е едни от най-добрите терени в Бургас. Ръководството на футболния клуб пък създава и отлична организация при провеждането на обучението на всички деца, които искат да станат един ден добри футболисти.

Докато Евтимов тренира с по-малките, на съседния терен започва заниманието на по-големите, родени през 2000-та година, които тренират под ръководството на друг опитен специалист – Антон Николов.

Техничарят от по-далечното минало има зад гърба си не един и два шампионски набора, а сега амбицията му е да предаде уменията си като треньор на амбициозните си възпитаници от Бъдеще. След 20-тина дни започва Областното първенство за неговия отбор, който има осигурен затревен терен, на който се подготвя за старта на сезона. Николов очаква силно представяне от своите момчета през сезона, като целта е минимум класиране в призовата тройка в края на шампионата.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега