Бургас, Общество, Топ новини

Онкологичният център в Бургас с нова модерна апаратура

0

Модерната медицинска апаратура отвори нов фронт за ефективна борба с онкологичните заболявания. Това е стратегия, на която залагат Община Бургас и Комплексният онкологичен център в града.

Лечебното заведение започва процедура за закупуването на втори пулт, с помощта на който ще се управлява компютърен томограф. Апаратът ще обслужва отделенията по лъчелечение и образна диагностика.

Допълнителният пулт ще приема данните от направените измервания. Това ще даде възможност на лъчетерапевтите ще ги анализира и да определя какво лечение да се приложи на пациента. През това време скенерът ще бъде управляван от първия пулт и преглеждането на пациенти няма да бъде прекъсвано.

С осигуряването на втори пулт ще се спестят разходите за купуването на втори скенер и ще позволи преглеждането на повече пациенти.

Онкодиспансерът ще закупи и нова рентгенова тръба за компютърен томограф. Апаратът изпълнява основна функция при извършването на диагностика на пациентите. На нейна база се назначава лечение по всеки клиничен случай.

Повече от 650 души са преминали лечение с лъчетерапия на линейния ускорител в онкологичния диспансер, осигурен с проект на Община Бургас. Уредът е от най-висок клас в областта на борбата с онкологичните заболявания. В онкодиспансера продължава ремонтът на помещението, където да бъде поставен втори линеен ускорител.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега