Бургас, Политика, Топ новини

Официално: Професор от БСУ е кандидатът на БСП за кмет на София

0

БСП-София официално подкрепи преподавателя от Бургаския свободен университет проф. Михаил Мирчев за кандидат-кмет в столицата.

Той е професор по социология и син на Стоян Михайлов, който е съосновател и сред ръководителите на Института по социология на Българската академия на науките.

Ето какво каза след избирането си за кандидат на столетницата:

Когато Мирчев обяви кандидатурата си в края на месец май, нещо за което VoxBurgas първи съобщи, той каза още, че в София се строи много и лъскаво, но свръхскъпо и крадливо. Зле се управлява като голяма градска система.

Семейството на социолога има дълга история в червените редици. Баща му две петилетки е член на ЦК на БКП, но е изгонен от Тодор Живков, защото е бил сред най-големите му критици. И двамата професори са бивши членове на БКП, но през 1990 г. напускат партията след преименуването й. За тези моменти от политическата си биография разказват и самите те в интервю за в-к 24 часа. Синът му – Стоян Мирчев в момента е депутат от БСП Лява България.

Проф. Мирчев освен в БСУ преподава и в УНСС. Той е председател на Българската асоциация на социолозите. Ръководител е на социологическа агенция АССА-М.

снимка и видео: БГНЕС


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега