Бургас, Политика, Топ новини

Официално имаме нов губернатор. Вълчо Чолаков встъпи в длъжност

0

Вълчо Чолаков официално встъпи в длъжност областен управител на Бургас. Той символично  получи ключа на Областна администрация днес следобед от своя предшественик Павел Маринов.

Бившият вече областен управител пожела на адв. Чолаков успешна работа, разбирателство и растеж на общините  от областта във всички аспекти. Маринов, който бе назначен от кабинета „Орешарски”, си тръгва след година и половина управление и предава поста на известния адвокат от Реформаторския блок Вълчо Чолаков.

“Към настоящия момент нямам намерение да заменям никого от екипа, докато не видя как работи администрацията. Относно моите заместници – те се назначават от Министерски съвет и вероятно ще станат ясни до седмица”, каза адв. Чолаков.

Всъщност промени ще има само в  политически екип, което е нормално и става при всяка смяна на властта. 15-ят областен управител на Бургас заяви, че държи много на добрия диалог с всички градоначалници в областта, както и на това институцията и той самият да са достъпни за гражданите.

Чолаков сподели, че винаги се е ръководил от определени принципи, които няма да погазва  и в новата си длъжност. И също така ще се отнася към задължения си със собствено мнение и лична отговорност. А първото нещо, което ще направи, е в понеделник да свика целия екип, за да се запознаят и набележат важните задачи и програмата за действие до края на година.

Досегашният областен управител Павел Маринов отново се връща към работата по проекти.

„Нуждая се от време да преструктурирам дейността си, но със сигурност бъдещата ми работа ще е свързана с подкрепа на важните за Бургас и региона проекти”, каза Маринов. Това обаче не включва проекта „Супер – Бургас”, към който не смята да се връща.

Адв. Вълчо Чолаков заяви още, че ще продължи инициативите на своите предшественици, които са добри за Бургас и областта. По време на встъпването му в длъжност присъстваха и неговите съпартийци от СДС-Бургас Тошко Иванов и Константин Райков.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега