Бургас, Общество, Топ новини

Обсъжда се въвеждането на „зелена зона” край Морската градина

0

Допълнителни зони за платено паркиране ще решат проблема с липсата на места за автомобилите в района на бургаската Морска градина.

Такава идея предлага кметът Димитър Николов в докладна записка, която предстои да бъде разгледана в последната сесия на Общинския съвет за тази година.

„Увеличеният брой на автомобили на територията на гр. Бургас и засиления трафик през летния сезон в зоната, граничеща с Приморски парк, налага да се предприемат мерки по ограничаване на случаите на неправомерно паркиране около блоковите пространства.”, аргументира се градоначалникът.

Според него би било целесъобразно да се въведе „зелена зона” за платено паркиране в часовете от 11:00 до 20:00 часа. Местата за паркиране ще се заплащат в дните от понеделник до събота, включително, с изключение на официални празници. Услугата ще бъде платена за периода от 1 май до 30 септември.

За прилагане на новата уредба ще бъдат заделени средства към бюджета на Общинско предприятие „Транспорт“ в размер на около 125 000 лева.

„Целта, с която се предлага промяната, е да се установи траен ред за паркиране и нормално движение на всички превозни средства в района. Да оптимизира трафика и да гарантира безопасното движение не само на автомобили, но и на пешеходци и колоездачи. Да посрещне нуждите и да откликне на необходимостта от контрол при паркирането на постоянно нарастващия брой автомобили в района и особено в рамките на летния сезон.”, допълва кметът Николов.

Новообособената платена зона за паркиране ще включва следните територии в Морската градина: от ул. „24-ти черноморски пехотен полк“ до ул. „Велико Търново“; територията, заключена между ул. „Георги Баев“, ул. „Поморие“, ул. „Велико Търново“, ул. „24-ти черноморски пехотен полк“ и ул. „Адам Мицкевич“; ул. „24-ти черноморски пехотен полк“ от ул. „Велико Търново“ до ул. „Поморийска“; ул. „Поморийска“; паркинг „Северен плаж“.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега