Бургас, Общество, Спорт, Топ новини

Общинските съветници с общи решения по казуса „Черноморец“

0

Да се състави комисия с представители на всички политически партии в Общинския съвет, сдружение “Бъдеще за Черноморец” и експерти от община Бургас, която да набележи мерки за решаване на казуса “Черноморец”.

Около това се обединиха водачите на групи на ГЕРБ, БСП и НФСБ на среща с кмета на Община Бургас Димитър Николов и председателя на Общински съвет-Бургас Костантин Луков, инициирана от Тома Томов- председател на  сдружение “Бъдеще за Черноморец”.

В комисията ще влязат юристи и финансисти, които ще анализират текущото финансово състояние на ПФСК “Черноморец” и ще разгледат всички постъпили предложения от общинските съветници. Идеята е всички партии в местния парламент да входират обща докладна записка, в която да предложат стъпки с решения за защита на интереса на Община Бургас в ПФСК “Черноморец”, запазване на спортната база и развитие на футболния клуб.

Участниците в срещата декларираха желание комисията да започне работа до няколко дни. Тя ще разгледа предложението на общинския съветник Георги Дражев да се стартира процедура по отчуждаване на двата стадиона. Комисията ще се произнесе и по предложението на водачa на общинските съветници на БСП Евгений Мосинов за стартиране на преговори с “Петрол Холдинг”, целта на които е Община Бургас, частни фирми или бургазлии да започнат да изкупуват акции на дружеството. По този начин Община Бургас ще увеличи дела си в дружеството с цел запазване собствеността на спортната база и развие на футбола.

На срещата присъства и депутатът Християн Митев, който също подкрепи създаването на комисия, която да реши казусите около ПФСК “Черноморец”.

От срещата стана ясно, че няма промяна на ПУП и теренът на стадион “Черноморец” може да се използва само за спорт.

Тома Томов апелира за обединяване на всички политически партии около казуса и призова да не се употребява “Черноморец” за политически борби.

Кметът Димитър Николов изрази удовлетворение от решенията на срещата и призова за съгласие и единодушие в името на бъдещето на отбора и гарантиране на обществения интерес относно спортната база.

“Радвам се, че общинските съветници стигнаха до обща позиция за реални действия по решаване на проблемите с Черноморец”, заяви още Николов.

Представителите на политическите партии решиха още с докладна записка да подкрепят дейността на сдружение “Бъдеще за Черноморец” за набиране на средства от спонсори за подготовка и участие на футболния отбор  “Черноморец” в бъдещите срещи и влизането му в А група.

На срещата при кмета присъстваха общинските съветници Димитър Людиев, Калчо Белов, Георги Дражев, Ангел Божидаров, Евгений Мосинов, членовете на сдружение “Бъдеще за Черноморец”.

 

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега