Бургас, Политика, Топ новини

Общински съветник от СДС пита за проблема с водата в Маринка

0

Общинският съветник от СДС Станимир Апостолов даде гласност на проблема с водата в бургаското село Маринка. Апостолов е изпратил питане до зам.-кмета по строителство и инвестиции в регионално развитие инж. Чанка Коралска.

“Предвижда ли Община Бургас подмяна на водопровода доизграждане на канализация на село Маринка и ако да, в какъв времеви период”, е въпросът, който общинският съветник отправя. 

Село Маринка се превърна през последните години в привлекателно място за много млади семейства, включително и такива от чужбина. Проблемът с водоснабдяването датира от много време насам, заявиха пред VoxBurgas кметът на населеното място Любомир Узунов, както и местни жители

Желанието на хората в Маринка е именно подмяна на водопровода и изграждане на канализация, за да могат да консумират качествена вода.

В момента тя е видимо мътна, въпреки че резултатите от пробите, направени в РЗИ-Бургас показват, че тя е годна за пиене. 

Заради породилите се съмнения хора от селото са изпратили проби и до испанска лаборатория, като се очаква резултатите да станат ясни до дни.

Преди седмици в Маринка бе организирана подписка по повод проблема с водата, на която само за две седмици се подписаха над 500 души.

Жалбата бе входирана до Община Бургас, Областния управител, Омбудсмана на Бургас, както и Министерството на здравеопазване и Министерството на околната среда и водите.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега