Бургас, Общество, Топ новини

Общински съветник алармира: Състоянието на гробищата в Бургас е окаяно

0

Общинският съветник от Демократична България Иво Баев сигнализира за това, че гробищата в Бургас са в окаяно състояние. Той е изпратил докладна записка до кмета на община Бургас Димитър Николов и директора на “Обредния комплекс” Магдалена Карастоянова. 

В нея Баев разкрива, че е получил множество оплаквания от граждани, по думи на които тревата по гробищата е достигнала около един метър височина, навсякъде в парка има гризачи, насекоми и други вредители, опасенията са, че в горещото време могат да се развъдят и влечуги. 

Проблем имало и с осветлението, а освен това по много от вътрешните алеи е непроходимо след дъждове от растителност и дупки.

Сигналите до обшинския съветник са изпратени масово след 19 юни, когато бе Задушница. Баев отправя пет въпроса в своята докладна: В какъв график по видове дейност “Обреден комплекс” стопанисва и поддържа гробищен комплекс-Бургас; какъв брой персонал има назначен в предприятието отосно поддръжката на гробщния комплекс; ползват ли се услугите от външни изпълнители за тези дейности по граждански договори или на друго основание и ако се ползват какъв е разходът на такава услуга на месечна база; колко е месечният разход за заплати, възнаграждения; счита ли директорът на “Обреден комплекс”, че за подобряването и качественото извършване на горепосочените дейности по поддръжка е необходимо увеличаването на броя на персонала?


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега