Бургас, Общество

Общински експерти помагат на бургазлии да кандидатстват за саниране

0

На десетки въпроси се наложи да отговорят още в първия си работен ден  5-те специалисти, назначени от кмета Димитър Николов в Териториалните дирекции да разясняват процедурите за кандидатстване за безплатното саниране.

Огромният интерес на бургазлии към Програмата за енергийна ефективност на многофамилните жилища наложи разкриването на допълнителни информационни пунктове по комплексите. Там гражданите могат да се обръщат за съдействие при попълване на документацията.

На горещия телефон  в Община Бургас /056/907 294/, на който отговаря инж. Юлия Димитрова, специалист по енергийнна ефективност, ежедневно се получават между 50 и 100 обаждания.

Първите регистрирани сдружения на собствениците вече са факт. Най-активните при кандидатстване ще имат най-голям шанс да бъдат включени в програмата за саниране. На първите 10 от тях като бонус ще бъдат благоустроени предблоковите пространства и градинките.

Общо 409 едропанелни, ППК и ЕПК в Бургас, с 54 378 жилища в тях, могат да бъдат санирани безвъзмездно по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилища.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега