Бургас, Общество, Топ новини

Общински бюджет 2015: Смели стъпки и видими резултати

0

Кметът Димитър Николов представи днес проектобюджета на Община Бургас за следващата 2015 година. Очертана беше първоначалната му рамка, която може да се промени след предстоящите многобройни обсъждания – с общинските съветници, с различни съсловни организации, с жителите на Бургас от най-малкото селце до 80-хилядния “Меден рудник”.

Този път проектобюджетът има два слогана: Смели стъпки към новите европейски проекти/Видими резултати в модернизацията на Бургас. Той не предвижда увеличаване на местните данъци и такси. Прогнозната финансова рамка е 310 милиона лева, в това число 147 милиона лева европейско финансиране.

През 2015 година Община Бургас няма намерение да поема нов дълг. Тя ще продължи да обслужва без закъснение своите стари кредити, които са в много по-малък размер от тези на другите големи български общини.

Предстои реалният старт на новия програмен период за кандидатстване по оперативните програми 2014 – 2020. Кметът Николов и заместниците му обявиха пълна бойна готовност – както с готови проекти, така и с предварителна подготовка за нови, които ще се изготвят и подадат през 2015 година.

“Имаме предимството на опита и на успешното си представяне в предишния период 2007 – 2013, когато се  преборихме за над 340 милиона лева”, каза кметът Николов.

Тъй като новите оперативни програми на България все още не функционират, част от проектите на Бургас ще стартират през 2015-та, а друга през следващите 1-2 години.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега