Бургас, Спорт, Топ новини

Общините се обединяват около инициативата “Да спортуваме заедно”

0

На пресконференция в Областния информационен център – Бургас бе представена инициативата “Да спортуваме заедно”, която ще се проведе от 13-ти до 17-ти октомври 2014 г. в Бургас и общините на Бургаска област.

Тя се организира от ОИЦ и Централния информационен и координационен офис (ЦИКО). Целта на инициативата е да се популяризира работата на Областен информационен център – Бургас, като се отбележат и обозначат постигнатите резултати по проекти, финансирани от Структурните и кохезионния фонд за програмен период 2007-2013 г.

Участие в многобройните прояви по общини ще вземат както ученици от различни учебни заведения, така и хора с различни професии.

В училища, спортни зали и площадки в общините Несебър, Поморие, Созопол, Приморско, Руен, Царево, Малко Търново, Средец, Сунгурларе и Карнобат, Камено и Айтос, ще се проведат спортни празници, като участниците ще могат да се включат в различни спортни инициативи (футбол, хандбал и волейбол) и забавни игри (народна топка и федербал).

В община Бургас от 13-ти до 17-ти ще се проведе “Европейско приключение” – спортно ориентиране, участниците в което ще трябва да откриват обекти, финансирани със средства от Европейския съюз. От осем обекта, разположени в Морската градина и централната част на гр. Бургас, участниците ще получат карта с информация за всеки от обозначените обекти. При събирането на 3 карти, включилите се в състезанието ще получат своята награда в офиса на Областен информационен център – Бургас. Целта на организаторите е да запознаят обществеността с реализираните обекти в гр. Бургас със средства от Европейския съюз и да промотират идеята за активни хора.

На 15-ти октомври от 11.30 в ПГЕЕ “Константин Фотинов” ще се проведе спортен празник с участието на учениците от гимназията. В този ден ще има състезания по футбол, волейбол и лека атлетика.

На 17-ти от 13.00 часа ще се проведе “Ден на отворени врати” в Спортен център “Изгрев” – Бургас, който ще бъде кулминацията от прояви на Инициативата.

Тогава ще  се проведе открита тренировка по хандбал с лицензиран треньор, състезател в елитната хандбална група, който е и национален състезател. След края на срещата ще се предостави възможност публиката да се включи в хандбален мач.

По същото време ще има и демонстрация по волейбол от два девически отбора, а също и възможност от страна на желаещи  да се включат в открита тренировка по този вид спорт.

За тези, които обичат движението, ще има демонстрация по “Фитнес на открито” от клуб Свети Никола.

Предвиден е и демонстративен  мач от две от футболните школи на града. След приключване на футболната среща,  известен бургаски специалист по футбол ще направи открита тренировка с всички желаещи. На нея ще присъстват и няколко емблематични футболисти от Бургас, свързали имената си с най-големите успехи на футбола в града.

Организаторите са осигурили волейболни, футболни и хандбални топки за желаещите да играят на центъра след края на демонстрациите.

На пресконференцията представители на бургаските медии подкрепиха инициативата на ОИЦ Бургас “Да спортуваме заедно”, а организаторите обявиха награда – футболна топка за медията, която най-добре отрази проявата. След края на пресконференцията журналисти от бургаски медии се снимаха в подкрепа на инициативата и обявиха, че започват да събират отбори, които да се включат в заключителния Ден на отворени врати на “Спортен център Изгрев”. Организаторите пък поканиха чрез медиите всички бургазлии, които обичат спорта, да заповядат и също да вземат участие в празника.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега