Бургас, Общество

Общината строи крайбрежен булевард към новото пристанище в Сарафово

0

Община Бургас финансира със свои средства проектирането и изграждането на нова улица в Сарафово. Тя ще е основната връзка между жилищната част на квартала и почти завършеното рибарско пристанище в ниската му част. Досега този достъп се извършваше по черен път с лоша нивелация.

Изпълнителят на строителството пое ангажимент пред кмета Димитър Николов то да приключи до края на месец април. Новата улица е дълга около 600 и широка 6 метра. Двустранно ще бъдат изградени тротоари, велоалея, ще се издигнат стълбове за осветление. Предвидено е укрепване на ската, по който се слиза до пристанището, а долу ще има голям брой паркоместа.

“Тук трябва да има красив и функционален крайбрежен булевард. Новото пристанище ще привлече навалица от посетители – с автомобили, с велосипеди, пешеходци”, каза кметът и предупреди, че ще следи внимателно за качественото изпълнение.

Предстои също така сериозно окастряне на самораслата растителност по протежението на новата улица, за да се открие гледката към модерното пристанище. С реализирането на двата свързани проекта, всеки бургазлия и гост на града ще може да отиде до крайморския квартал и да си купи прясна риба от първа ръка, без участието на прекупвачи.

Строителството на рибарско пристанище Сарафово е първият одобрен български проект по мярка 3.3 “Инвестиции за реконструкция и модернизация на рибарски пристанища, кейови места за разтоварване и покрити лодкостоянки” от Оперативна програма “Рибарство”. За неговото изпълнение Община Бургас спечели 10 милиона лева.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега