Бургас, Спорт

Общината ще подкрепи финансово женския волейбол в Бургас

0

В новия бюджет Община Бургас е заложила 15 000 лева, с които да подкрепи амбициите на женския си волейбол да се появи на спортната карта у нас. Досега градът никога не е имал такъв отбор в А група. За сметка на това с успехите си е известен мъжкият волейболен клуб “Нефтохимик”.

“Това е най-подходящото време. Нека 2015-та се запомни не само с това, че сме Европейски град на спорта, но и с дебюта на женския ни волейбол в елита. Финансирането следващата година ще е пропорционално на показаните резултати. Използвам случая да поздравя още веднъж женския баскетболен “Нефтохимик” и младия му треньор Дечо Коешинов за спечелената преди няколко дни Купа на България. Пожелавам на волейболистките ни някой ден да постигнат същите успехи”, каза кметът Димитър Николов.

Новият женски волейболен отбор няма да бъде създаден от нищото. Като основа ще послужи девическият клуб “Бургас 2007”, в който с много хъс работи президентът и треньор Георги Делчев. С осигуреното финансиране от Община и спонсори, той ще има възможността да привлече няколко качествени състезатели, които да подкрепят бургаските момичета в развитието им. Намерението е наесен новият отбор да се включи в държавното първенство 2015 – 2016 заедно с останалите елитни клубове у нас.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега