Бургас, Общество

Общината предупреждава пчеларите за предстоящи инсектицидни мероприятия

0

Във връзка с чл.8, ал. 2 от Наредба №13 от 26.08.2016 г. за мерките за опазването на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности, Община Бургас уведомява собствениците на пчелни семейства, находящи се в землищата на кв. “Долно Езерово”, кв. “Лозово” и с. Братово, че в периода 20 – 22.04.2017 г. от  9.00 до 17.00 часа, ВЗК “Христо Ботев” – гр. Бургас, 5-ти км., ще извърши третиране на посеви с пшеница и ечемик, находящи се в землището кв. “Долно Езерово”, с хербициди “Дерби Супер 1” и “Аксиал 50”. Карантинен срок 60 дни. Доза, съответно 3гр./дка, 80мл./дка.

За организиране и провеждане на растителнозащитните мероприятия отговаря Венета Кондова. Третирането ще се извърши с наземна техника от служители на ВЗК “Христо Ботев” – гр. Бургас.

На основание чл.10 от Наредба №13 от 26.08.2016 г. за мерките за опазването на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности, собствениците на пчелини са длъжни да предприемат мерки по опазването на пчелните семейства от отравяне. По тяхна преценка, мястото на пчелина може да бъде обозначено с бял флаг.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега