Бургас, Спорт

Общината отваря спортните си бази за безплатен достъп в Деня на спорта

0

В Деня на българския спорт – 17 май, Община Бургас отваря повечето си спортни бази за безплатен достъп.

17 май може да се превърне в още по-голям спортен празник за Бургас, ако хандбалният “Фрегата” успее да се приближи още повече до шампионската титла на България. Това може да стане пред родна публика в зала “Младост”. След разгромната  победа с 29 : 22 гола над Спартак Варна в първата среща от финалната серия, “Фрегата” е в пълна бойна готовност да защити първото място от миналия сезон. Вторият сблъсък срещу Спартак Варна е в неделя от 16:00 часа. Ръководството на клуба призовава всички привърженици на хандбала да подкрепят отбора в похода му към втората шампионска титла.

Специално за отбелязването на Деня на спорта, на 17 май е насрочено и най-веселото и шумно събитие – финален кръг на първенството по футбол между детските градини.

Засега са ясни 4 отбора, класирали се за последната фаза, а на 16 май (събота) ще се излъчи още един финалист. Класира се и най-добрият втори отбор от лигата. До момента сигурните участници на финала са отборите на ОДЗ “Златно ключе”; ОДЗ  “Иглика”; ЦДГ “Веселушко” и ОДЗ “Райна Княгиня”.

Първите мачове започват от 10:00 часа на 17-ти май (неделя) – “Арена Звездичка” в двора на СОУ “Константин Преславски”. Награждаването ще бъде от 12:00 часа. Събитието е част от програмата на “Бургас – Европейски град на спорта 2015”.

 

Възползвайте се и посетете:

* Спортния корпус към ПМГ и ГРЕ “Раковски”;

* Покрития плувен комплекс в “Меден рудник”;

* Спортна зала “Никола Станчев” – “Меден рудник”;

* Спортен комплекс “Изгрев”;

* Спортна зала “Бойчо Брънзов”;

* Тенис корт Трета поликлиника и Тенис кортове “Васил Левски”.

 

По повод 17 май кметът Димитър Николов отправя следния поздрав:

“Уважаеми спортисти и треньори,

Приемете моите поздравления по повод Деня на спорта. Спортът е социален феномен, който се е зародил в дълбока древност и днес е начин на живот за милиони хора по целия свят.

Спечелените от Вас купи и медали, поставените рекорди и извоюваната слава са повод за гордост и признание за упорития труд и постоянство, които влагате всеки ден. Волята за победа, спортното майсторство и феърплеят са достоен пример за най-младите хора в нашето общество.

Празникът тази година е специален за нас, защото Бургас е удостоен с приза “Европейски град на спорта 2015”. Признанието е резултат както на усилията ни да изграждаме добра база и да насърчаваме масовия спорт, така и на резултатите, които Вие постигате в съревнованията. Приемете моите пожелания за здраве, още много спортни успехи и победи, които да продължат изградените традиции!

Честит празник!”.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега