Бургас, Общество

Община Бургас изгражда над 200 безплатни паркоместа в “Славейков”

0

Два големи и нови безплатни паркинга строи Община Бургас в момента в жилищен комплекс “Славейков”. Те се намират на мястото на занемарените и отдавна неизползваеми междублокови пространства на 58-ми и 59-ти, и 59-ти и 60-ти блок.

Първият ще бъде с капацитет от общо 114 паркоместа или 91 места на паркинга и още 23 към уличната регулация пред блок 59, а вторият, между блокове 59-ти и 60-ти, е с общо 100 паркоместа – 88 броя вътре и още 12 пред блок 60.

Изграждането на новите паркинги е с конструкция от стоманобетонови решетъчни плочи на тревна фуга. Те ще бъдат оградени с нови тротоарни бетонови плочи и нови бордюри. Уличното осветление също ще бъде обновено, като ще има и допълнителни осветителни стълбове към паркингите.

Новите паркоместа ще улеснят паркирането в района, който е доста оживен и се намира в непосредствена близост до бул. “Тракия” и спирките на бързата автобусна линия. Освен това там се намират още Спортна зала “Младост”, парка на комплекса, а наблизо са и няколко учебни заведения – “СУ “Антон Страшимиров”, СУ “Константин Преславски”, ДГ “Детелина” и НБУ “Михаил Лъкатник”.

Години наред Общината използва всеки свободен терен в града, за да изгради чисто нови или да възстанови стари паркинги за улеснение на своите жители. Само в “Славейков” в последните няколко години са изградени над 6 паркинги в различни части на комплекса. Преди седмица Община Бургас довърши други два нови и безплатни открити паркинга – единият в к-с “Меден рудник”, а другият в к-с “Братя Миладинови”.

Работата за обновяване и увеличаване броя на местата за паркиране в комплексите и кварталите в Бургас продължава.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега