Бургас, Общество, Топ новини

Общината иска да изгради нов Център за социална рехабилитация

0

Община Бургас желае да изгради нов Център за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреждания. В тази връзка се отправя покана към всички заинтересовани страни – за публично обсъждане на стартирана процедура по изменение на Интегриран план за градско възстановяване и развитие и включването в него на допълнителни обекти.

По време на срещата ще бъде представено намерението на Община Бургас за изграждането на въпросния център, методическо указание за предоставяне на социалната услуга, целевата група и видовете професионалисти, които ще работят с децата и лицата с увреждания.

Целта на проекта е повишаване качеството на живот и подкрепа за семействата, отглеждащи деца с увреждания. В подобен център децата ще срещнат компетентна грижа и ще открият много нови приятели, а родителите ще могат да ходят на работа, за да изкарват прехраната.

Община Бургас желае да повиши качеството на този род услуги в тясно сътрудничество с родителите и различни социални организации, както и да предостави възможност за доброволен принос при работата.

В Центъра за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреждания ще се обгрижват деца и младежи с психически, физически, сензорни и сетивни увреждания, ще се извършват медико-социални дейности, рехабилитация и специализирани програми, възпитателна и корекционна работа.

Общественото обсъждане ще се проведе на 12 август /сряда/ от 15.00 ч. в Заседателната зала на Община Бургас, ул. “Александровска” № 26.

 

Програма:    

14:30-15:00 ч. – Регистрация на участниците.

15:00-15:05 ч. – Официално откриване

15:05-15:20 ч. – Представяне на социалната услуга.

15:30-16:00 ч. – Дискусия.

 

Вашето присъствие (или на представител на вашата организация)  може да потвърдите на e-mail: m.kazandzhieva@burgas.bg Допълнителна информация може да получите на тел.: 056/907-423; 056/84-11-49 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега