Бургас, Топ новини

Общинaта и неправителствени организации с общи действия за намаляване популацията на бездомните животни

0

Представители на неправителствените организации “Милосърдни сърца 2015”, “Сърце за животните”, “Animal SOS” и “Гласът на Животните” обсъдиха със заместник кмета на Община Бургас Руска Бояджиева и Павлин Михов – директор дирекция “Околна среда” мерки за намаляване популацията на бездомните кучета и котки по хуманен начин.

Те направиха предложения, за подобряване на съвместната им дейност с институциите, за запазване на добрите резултати от досегашните дейности, с които беше намалена значително популацията на кучета в морския град.

Според неправителствените организации е необходимо подобряване на системата за регистрация на четириногите в националния регистър на БАБХ. Те предложиха и съвместни дейности в селата на територията на община Бургас, чрез които да се задължат стопаните да чипират, ваксинират и кастрират дворните кучета. До края на годината в няколко села ще бъде разположена мобилна ветеринарно медицинска лаборатория, което ще улесни хората по места да чипират или ваксинират домашните си любимци. Неправителствените организации изразиха готовност да участват и в съвместни информационни кампании с Община Бургас.

Неправителствените организации ще предложат и конкретни промени в законодателството, с които ще предложат увеличаване на санкциите на грижещите се за нерегистрирани домашни любимци, повишаване на контрола и задължаване на ветеринарните лекари да водят регистър, който да подават в общините и БАБХ.

Участниците в срещата се обединиха около мнението, че Бургас е пример за добра работа по отношение намаляване популацията на бездомните кучета и че в момента предизвикателството е справянето с увеличаващия се брой на бездомните котки.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега