Бургас, Общество

Общината и Мол Бургас Плаза стартират дарителска кампания в подкрепа на Дом „Вяра, Надежда и Любов”

0

Кампанията е под мото #Скритиятдар и стартира в помощ на деца с физически увреждания. Целта е набирането на средства за закупуването на специализирано оборудване, което да подпомогне работата на ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов” – гр. Бургас.  От 12 декември в над 100 търговски обекта на Мол Бургас Плаза ще бъдат позиционирани специални кутии, където всеки може да направи индивидуално дарение. Набраните средства ще бъдат отделени за закупуване на универсална система за странично позициониране, терапевтични стол и седалка, лампа инфраруж – помощни средства, които са важна част от процеса на рехабилитация. Ценовата рамка на тези уреди е от 500 до 3000 лв.

„За нас е важно да застанем зад такива инициативи, тъй като освен представители на бизнеса в гр. Бургас, ние сме и част от обществото”, каза Гергана Хаджикочева  –менидждър на Мол Бургас Плаза.

“Благодарение на тези общи усилия, днес стартираме инициатива, която е от полза за тези, които са най-ощетени”, допълни д-р Лорис Маниелян – зам.кметът по ”Здравеопазване, социални дейности и спорт”. Той стана и първият дарител в кампанията, пускайки своята лепта в дарителската кутия.

„Подпомагайки едно дете, което има нужда от позиционираща терапия, ние ще развием нашия дневен център, ще осигирум комфорт и по-добра грижа за децата с физически увреждания“, сподели д-р Пепа Ралчева – директор на ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов”.

В подкрепа на кампанията застават  и участниците в Х фактор 2014 – Кристина Дончева, Михаела Маринова и братята Иво и Пламен Добреви. На 28 декември от 17:00 ч. те ще изнесат концерт в търговския център под мотото „Пеем за промяната”.

„Аз съм човек, който обича да помага. Вярвам, че концертът, в който ще взема участие всички ние, ще успее да обедени много хора. Силно се надявам да сбъднем мечтата на тези деца да бъдат здрави”, сподели Кристина при откриването на кампанията.

#Скритиятдар ще продължи до 30 януари 2015 г., а събраната сума ще бъде официално обявена през месец февруари. Освен дарение, всеки може да отправи личен апел, като сподели информация за кампанията в социалните мрежи с хаштаг #Скритиятдар.

Мол Бургас Плаза е първият търговски център от съвременен тип в Бургас, който оперира на територията на Община Бургас от април 2009 г.

Търговският център е построен на 52 дек., като в двуетажната сграда са разположени над 100 магазина (27 000 кв.м. търговска площ), ресторанти и кафенета, както и открит паркинг с 1270 места.

Чрез Бургас Плаза за първи път в България свои магазини откриват немската верига за парфюми Дъглас и лидерът в търговията на дребно в Европа – Карфур (Carrefour).

Инвеститор на търговския комплекс е Бургас Плаза АД (собственост на Gort Holding и Bridgecorp), а размерът на инвестицията надхвърля 60 милиона евро.

Дом за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов” е открит на 10. 01. 1953 година като ”Дом майка и дете”. Той е структуриран в системата на Министерството на здравеопазването и функционира на територията на Бургаска област.

Днес лечебното заведение е с капацитет 200 места за деца, за които се грижат 190 висококвалифицирани професионалиста в медицината и социалната дейност.

ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов” осигуряващо качествена грижа за деца в неравностойно положение според индивидуалните им потребности, като предоставя продължително медицинско наблюдение, диагностика, лечение, профилактика, рехабилитация и специфични грижи за децата от различни възрастови групи с хронични заболявания и медико-социални проблеми, както и алтернативни услуги в общността и грижа от семеен тип.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега