Бургас, Общество, Политика

Общината дава 3 милиона за тротоари и зелени площи в “Меден рудник”

0

150 хил. лева са заложени в Бюджет 2015 за довършване на църквата “Свети Николай Чудотворец” в “Меден рудник”.

Това съобщи на среща с жителите на комплекса зам. кметът на Община Бургас Красимир Стойчев.
Започва проектирането на нов парк, който ще се намира в близост до сградата на Териториалната дирекция. През 2015- та година е предвиден поетапен ремонт на улици, изграждането на нови и облагородяване на междублокови пространства. Според териториалният директор Магдалена Манолова, до момента в комплекса са премахнати над 3 000 гаража, основно в зоните А и Б. Поетапното им премахване и в другите зони ще продължи и през тази година.

В началото на година ще стартира и цялостна подмяна на осветлението в комплекса. То ще бъде заменено с ново, модерно, автоматизирано и  енерго- спестяващо.

Започва изграждането на улици в един от най- проблемните райони на “Меден рудник” – Източна районна артерия. Дългогодишният абсурд с непредвиждането на улици там и в същото време бумът на строителство на кооперации е на път да бъде разрешен. Няколко години Община Бургас отчуждаваше имоти, за да промени ПУП, което да позволи изграждането на нови улици.

Започва проектирането на нов голям спортен комплекс, както и на нов корпус в детска градина “Чайка”. Предстои смяна на дограмата в училище “Елин Пелин”. Предвиден е и цялостен ремонт  на пространство между блоковете- 107-108-109-110.  Ще се инвестира в поетапно изграждане на нови паркоместа в “Меден рудник.

2 млн. лв. ще бъдат вложени в комплекса за тротоари и улици, както и 1 млн. за зелени площи, съобщи още Красимир Стойчев.

Той запозна хората с предстоящите дейностите по изпълнението на проекта за Интегриран градски транспорт. Предвижда се да се завърши източната артерия на комплекса. До базата на “Черноморски риболов-Бургас”  в квартал “Победа” ще се направи ново кръгово движение.

Жителите на “Меден рудник” поставиха основно въпроси, свързани с благоустройството около блоковете им. Представители на квартал “Победа” поставиха искане за асфалтиране на улиците и цялостна канализация, но стана ясно, че това може да се осъществи едва след тоталното премахване на незаконните постройки там. Събарянето им в “Меден рудник”, “Горно Езерово” и “Победа” ще продължи и през тази година.

На обсъждането, на което присъстваха и представители на IV- то РПУ, стана ясно, че по инициатива на кмета Димитър Николов започват срещи в кварталите и селата на общината с представители на полицията, на които да се поставят въпроси свързани с престъпността в съответните населени места. Такива ще бъдат направени и в “Меден рудник”.

Главният инженер на Община Бургас Веселина Цакова презентира възможностите за участие в програмата за саниране на панелните жилища. Общински експерти ще консултират и подпомагат жителите на блокове в подготовката на документацията.

На общественото обсъждане присъстваха общински съветници, представители на общинска администрация, както и на фирмите, които отговарят за поддръжката в “Меден рудник”.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега