Бургас, Спорт, Топ новини

Община Бургас стана мажоритарен собственик на ФК”Нефтохимик 1962″

0

Община Бургас стана мажоритарен собственик на ФК “Нефтохимик 1962”.

В присъствието на общински съветници от всички партии начело с преседателя Костадин Луков, спортни деятели и фенове, кметът Димитър Николов получи безвъзмездно контролния пакет акции/51 процента/ от досегашния им притежател Павел Бошнаков.

Решението община Бургас да участва в Търговското дружество е на Общинския съвет, който го гласува наскоро с 38 гласа “за”, 1 против и 1 въздържал се.

“Надявам се повече бургаски фирми да се включат в издръжката на клуба. Ние ще продължим да помагаме, както и досега. Ще бъдем стриктни по отношение на финансовата политика. Разчитаме много и на феновете, които притежават 10 процента от капитала на дружеството. Пожелавам успех на “Нефтохимик” в новата първа лига и каня всички бургазлии на първия мач на отбора”, заяви кметът Димитър Николов, който разкри, че за административни нужди на клуба ще бъде предоставен втория етаж на спортен комплекс “Изгрев”.

Официално беше представено и новото спортно-техническо ръководство на ФК”Нефтохимик 1962″.

Изпълнителен директор ще бъде Пламен Михов, който в последните години беше директор на детско-юношеския футбол в БФС.

Бившият елитен бургаски футболен рефер Димитър Костов е новият спортно-технически шеф на клуба, а Николай Тодоров остава на поста административен директор.

Треньорският щаб е в състав: Димчо Ненов – старши, с помощници Тодор Киселичков и Ганчо Евтимов. До дни ще стане ясно кой ще е наставник на вратарите.

Директор на детско-юношеската школа ще бъде Мирослав Кралев.

“Децата вече няма да плащат такси, което в голяма степен ще облекчи родителите им”, съобщи Пламен Михов и не скри, че рецептата за успех се състои в думичките “Работа, работа и работа”.

“Нека пак напълним стадиона, както преди години, но е нужно търпение. Основно ще разчитаме на бургаски кадри”, добави новият изпълнителен директор на “Нефтохимик”.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега