Бургас, Новини, Общество, Топ новини

Община Бургас работи по нов проект за подобряване на градската среда

0

Община Бургас осигурява допълнителен капацитет за изпълнението на инвестиционната си програма чрез нов проект. Той има за цел да подобри възможностите на екипа от експерти, работещи в сферата на устойчивото градско развитие.
В инвестиционната програма са включени общо 26 проекта, от които 13 в основния и 13 в допълнителния списък. Те са разпределени в пет инвестиционни приоритета, насочени към подобряване на градската среда.
Инвестиционен приоритет 1 – “Енергийна ефективност в административни и жилищни сгради”, включва проекти за обновяване на многофамилни жилищни сгради, обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в сграда на Община Бургас и в сградата на ТД на НАП.
Инвестиционен приоритет 2 – “Интегриран градски транспорт”, включва изпълнението на проект:  “Интегриран модел за управление на градската мобилност- І етап”. Неговата цел е да се надграждат системите за управление на графика и паркирането в града.
Инвестиционен приоритет 3 – “Градска среда “, е разделен на две групи дейности. В категорията “Градска среда” попадат проекти, насочени към осигуряване на балансирана градска среда в ЦГЧ, ж.к. “Възраждане” и ж.р. “Меден рудник” – етап І.
По група дейности “Зони с потенциал за икономическо въздействие” на инвестиционен приоритет 3 “Градска среда” ще се изпълнява проект: “Обновяване на градска жизнена среда в Северна и Южна промишлена зона”, където основен обект на интервенция е разширението и реконструкцията на ул. “Крайезерна”.
Инвестиционен приоритет 4 – “Социална инфраструктура”, включва три значими групи дейности – образователна, културна и социална инфраструктура. По този приоритет вече се изпълняват или са завършени обекти като обновяване на двора на СОУ “Св. св. Кирил и Методий” и ОУ “Елин Пелин” , сградата на Дома за деца “Ал. Г. Коджакафалията”. Други важни обекти в този приоритет са реконструкция на Културен дом на нефтохимика, Библиотека и музей на съвременното изкуство, Акве Калиде Термополис –  изграждане на музей и културна инфраструктура” и др.
Проектът за повишаване на административния капацитет носи името “Техническа помощ за изпълнение на Инвестиционната програма на Община Бургас”, ДБФП № BG16RFOP001-8.001- 0017-С01, финансиран по Оперативна програма “Региони в растеж” 2014 -2020 г. Той е с период на изпълнение 90 месеца и по него ще се работи до 2023 година.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега