Бургас, Топ новини

Община Бургас и Мол Бургас Плаза заедно срещу неграмотността

0

Поводът за обединението между Мола и Общината е стартирането на кампания, чиято целта е да се насърчи творческия потенциал на учениците и да се постави началото на дебатиране по темата за неграмотността при подрастващите. Фактор за стартирането на кампанията оказва стряскащата статистика според, която страната ни се намира на 47-мо място по функционална грамотност на 15-годишните в Европа.

От днес ученици до 7-ми клас ще могат да вземат участие в конкурс за приказка под мотото ”Имало едно време”. Инициативата е част от кампания на Мол Бургас Плаза, чрез която търговският център цели да насочи вниманието на подрастващите към темата за грамотността.

 

Мол Бургас Плаза е първият търговски център в България, поставящ фокус върху проблема.

”Стартираме тази инициатива с подкрепата на Община Бургас и РИО-Бургас мотивирани с общи усилия да променим статистиките, които през последните години нареждат България на първо място в ЕС по ниво на неграмотност”, каза Драгомир Марков – изпълнителен директор на ”Мол Мениджмънт БГ” ЕАД.

“Община Бургас приветства и застава зад всяка инициатива, която мотивира и провокира учениците да развиват своя творчески потенциал, да трупат познания, да имат отношение към литературата и на първо място – да бъдат грамотни” сподели Милена Пенчева, експерт в дирекция ”Образование” към Община Бургас. Тя поздрави организаторите за креативния подход  и обърна внимание, че всички образователни бази на територията на града са обновени.

”Убедена съм, че тази инициатива е правилният път да се фокусираме към тема, за която малцина говорят” допълни Виолета Илиева, началник на РИО-Бургас.

От мениджмънта на Бургас Плаза уточниха, че няма да поставят ограничения за характера на приказката. Единственото условие е всеки автор да участва само с едно произведение с обем до 2 страници. Своите приказки децата могат да изпращат до 14 декември включително по един от следните три начина:

– на e-mail: imaloednovreme@burgasplaza.bg

– на адрес: гр. Бургас, ул. Транспортна, за мениджмънта на Мол Бургас Плаза.

– на  Бюро Информация в Мол Бургас Плаза всеки ден до 14.12.2014г. между 10:00 ч. и 21:00 ч.

След посочения срок, компетентно жури, в състав Стеляна Йонкова – учител по БЕЛ, Венеана Мърмъровата – маркетинг мениджър на Бургас Плаза и Красимир Калудов, ще разгледа всяка приказка.  Трите най-оригинални предложения ще бъдат обявени на 28 декември по време на голям концерт по повод Коледа. Отличените приказки ще получат награди, предоставени от Ориндж Център. Седмица след края на конкурса приказките ще бъдат публкиувани на страниците на медийните партньори на инициативата.

Кампанията има и втора част, която включва автентична книга, в която всеки посетител на търговския център ще може да сподели цитат от любима книга. На по-късен етап книгата ще има своя тур в няколко училища, за да поощри четенето сред  подрастващите.

Медиен партньор VoxBurgas


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега