Бургас, Общество, Топ новини

Обявено е бедствено положение на територията на Община Приморско

0

Вследствие на падналия пороен дъжд през последното денонощие, на територията на Община Приморско са нанесени значителни щети и е нарушен нормалният ритъм на живот на населението. 

Рано тази сутрин кмета на Приморско – Димитър Германов, обяви бедствено положение и въведе в действие Общинския план за защита при бедствия в частта му „Действие при наводнение”.  Свикан е кризисен щаб, които ще премине в непрекъснат режим на работа за установяването на щетите и оформянето на адекватен план за действие.

Стела Чаговец е назначена за секретар на Щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия. Сформират се екипи от състава на общинската администрация, за разузнаване на обстановката в районите на бедствието.

Въведени са временни ограничения.

Забранява се  влизането, пребиваването и движението на МПС в районите на бедствието, освен тези на екипите на Единната спасителна система и за продоволственото снабдяване на населението. При отказ на доброволно напускане на района на бедствието и на опасни за живота на гражданите сгради, ще се извършва принудително евакуиране на гражданите от екипи на полицията и екипите от ЕСС, които ще бъдат настанявани в определените за целта обществени сгради.

Очаквайте подробности по темата! 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега