Бургас, Общество

Обявиха Бургас за първенец в устойчивата политика за деца в риск

0

Специалисти  от социалните институции и кризисни центрове  в Италия и представители на Министерството на труда и социалната политика обявиха Бургас за първенец в прилагане на най-съвременни и устойчиви модели  в грижата за деца в риск и деца със специфични потребности.

Официална делегация от автономните италиански региони – Сицилия, Калабрия, Сардиния  и провинция Болзано посетиха Общностния център “Надежда” в бургаския комплекс “Меден рудник”. Тук те се запознаха със стартиралите дейности по проект “Транснационална мрежа за подкрепа на децата и семействата и деинституционализация на грижата за деца”. Проектът се финансира по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2007-2013 г. Гостите бяха посрещнати по стара българска традиция с питка и шарена сол. Веднага след това д-р Ралчева и г-жа Житарова запознаха присъстващите с методите на работа и консултативната дейност по анализ на специфичните потребности на децата и техните родители.

“Ние работим в пълен синхрон с Министерството на социалната политика. В началото тръгнахме с много плахи стъпки, но резултатите не закъсняха. Сега сме още по-амбицирани и вярвам, че ще продължим да надграждаме постигнатото. Най-важният показател остава състоянието на децата, тяхната адаптация и начин на живот”, каза в приветствието си зам.- кметът д-р Лорис Мануелян. Той се срещна с делегацията по-рано през деня. “Проектът “Транснационална мрежа за подкрепа на децата и семействата и деинституционализация на грижата за деца” дава възможност да се види целия спектър социални услуги, които се предоставят в България. Община Бургас е отличник в това отношение” – сподели Тонислава Сотирова – началник отдел “Политики за социално включване, децата и семейството”.

На срещата присъстваха Веселина Таралова – директор на дирекция “Образование” към Община Бургас, Илиян Саралиев – началник на отдел “Програми за социално включване” в МТСП, управители на центрове и услуги на територията на община Бургас и др.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега