Бургас, Общество, Топ новини

Обявиха бедствено положение в Бургаско

0

Кметът на Община Бургас Димитър Николов обяви бедствено положение в 13 ч. днес. Най-пострадали са  к-с “Меден рудник“, “Акациите“, “Победа“, село Извор, село Маринка, вилна зона “Черниците“, рибарско селище “Ченгене скеле“. Изцяло затворен за движение е централния път Бургас – Созопол, както и Бургас – Извор. Община Бургас призовава да не се предприемат никакви пътувания. Спасителни екипи издирват овчар в село Маринка.

Три язовира – в Маринка и два в Извор вече са прелели. Има реална опасност язовирът в Маринка да се скъса. В момента започва задължителна евакуация на всички живеещи във вилна зона Черниците. Вероятно всеки момент ще се наложи и евакуация на живеещи в ниските части на село Маринка. Село Извор е тотално откъснато.

Ситуацията  се влошава. Заради рязко увеличеният брой литри паднал дъжд на квадратен метър. Възникват нови проблеми в ниските части на “Меден рудник“ и кв. “Победа“. Река Изворска и прелелия язовир са залели пътя за Извор. Движението е спряно. Селото е откъснато от света.

Акцията по отстраняване на проблемите се ръководи от кмета Димитър Николов. В цялата община участват екипи на полицията, пожарна безопасност и дирекция Управление при кризи и опазване на обществения ред към Община Бургас.

Наводнен е и манастира в местността “Аязмото“ край комплекс “Меден рудник“. В момента там се намира екип, който извежда намиращи се  там хора. Майка Серафима и свещеник са отказали на напуснат манастира. По тази причина на мястото е оставен дежурен полицай.

Днес преди обед силният вятър е изтръгнал дърво с корените до блок 28 в комплекс “Зорница“. То е нанесло щети на лек автомобил. Няма пострадали хора.

Над 50 сигнала са постъпили от сутринта в Община Бургас. Няколко от тях са за отворени от силния вятър ел – табла, както и за паднали клони в комплексите и Морската градина.Има и сигнали за преплетени жици и наводнени мазета.

Заради повишено ниво на водата е затворен за движение е пътя до СОМАТ.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега