Бургас

Обявен е оранжев код за гръмотевични бури в Бургас

0

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви оранжев код в седем области на страната заради очаквани гръмотевични бури. Кодът е в сила за областите Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Бургас, Ямбол и Сливен.

През нощта на 19 срещу 20 ноември ще има интензивни валежи с гръмотевици. Очакват се значителни валежи с количества между 30-50 л/кв.м, като те ще продължат и през деня на 20 ноември.

Оранжев код означава, че времето е опасно. Прогнозирани са по-рядко случващи се метеорологични явления. Възможни са материални щети и има опасност от наранявания. Бъдете много внимателни и се информирайте подробно и често за метеорологичната обстановка. Съобразявайте се с неизбежните рискове и следвайте всички съвети на компетентните органи.

Жълт код за дъжд и вятър е обявен в областите, както следва:

Габрово, Велико Търново и Русе – В следобедните часове на 19 ноември и през нощта срещу 20 ноември ще има интензивни валежи с количества 20-30 л/кв.м.

Добрич и Варна – През нощта на 19 срещу 20 ноември ще има интензивни валежи с гръмотевици. Очакват се значителни валежи с количества 20-30 л/кв.м, но валежите ще продължат и през деня на 20 ноември.

Хасково – По-късно през деня на 19 ноември и преди полунощ ще има интензивни валежи с гръмотевици. Очакват се значителни валежи с количества 20-40 л/кв.м.

Стара Загора – По-късно през деня на 19 ноември и преди полунощ ще има интензивни валежи с количества 20-40 л/кв.м.

Кърджали – По-късно през деня на 19 ноември и преди полунощ ще има интензивни валежи с гръмотевици. Очакват се значителни валежи с количества 20-40 л/кв.м. Ще духа силен южен вятър с пулсации до 22 м/сек.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега