Бургас, Общество

Обновяват панелките с изолация от най-висок клас

0

Блок № 114 в комплекс “Меден рудник” ще бъде саниран с изолация от най-висок клас. Това заявиха експертите, които извършиха техническото обследване на сградата по Програмата за енергийна ефективност. Изолация е с графитна промазка и има един от най-високите коефициенти на енергийна ефективност. Материалът има също свойството да спира шума и е влагоустойчив, което ще предотврати образуването на конденз.

Изолацията, която ще се постави при санирането, има 20 години гаранция.
Мерките за енергийна ефективност предвиждат още остъкляване на северните тераси на жилищния блок. За южните това ще се прави по желание на собствениците на апартаменти.

Вертикалните тръби на ВиК инсталацията ще бъдат подменени изцяло. Стълбищното осветление ще се контролира с фотоклетки и датчици за присъствие, което значително ще намали разходите за обща електроенергия във всеки вход.

Цялостен ремонт ще бъде извършен на покрива, което ще спре проникването на вода и течовете на последните етажи. Мълниезащитата на сградата ще бъде възстановена. Вентилационната система на блока също ще претърпи ремонт. В момента тя не е ефективна. За да работи добре, ще бъдат монтирани вентилатори, които ще се задействат при наличието на влага и ще улесняват циркулирането на въздуха.

Всички ремонтни работи по сградата ще се финансират напълно от Програмата за енергийна ефективност. Очаква се те да започнат през следващите месеци.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега