Бизнес, Бургас

Обновиха депото на “Бургасбус”

0

Приключват строително-монтажните дейности по реконструкцията и модернизацията на автобусното депо на “Бургасбус”ЕООД, включително изграждане на дизел и метан станция. Кметът Димитър Николов посети обекта, за да провери качеството на свършената дотук работа и да се увери, че се изпълняват всички мерки за противопожарна безопасност.

“Бъдещето на “Бургасбус” е осигурено поне за 20 години напред. Целият подвижен състав е обновен – и автобуси, и тролейбуси. Когато се подготвяше проектът “Интегриран градски транспорт на Бургас”, изрично настоявахме пред европейските партньори в него да се предвиди пълен ремонт и дооборудване на депото с всякаква техника и ремонтни запаси. Това дава една сигурност на общинския превозвач и неговите стотици служители за много години напред”, каза кметът Николов.

Сегментът “Реконструкция на автобусно депо, дизел и метан станция” е един от основните в осъществяването на проект “ИНТЕГРИРАН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ НА БУРГАС”, финансиран със средства на ЕО по Договор за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.5-001/2010/001, предоставени от ОП “Регионално развитие” 2007-2013, и собствени средства на Община Бургас.

При реализирането на инженеринговата поръчка се извършиха следните дейности:

– Изграждане на нова ведомствена дизел и метан станция с 3 дизелови колонки, една от които бързопълнеща, колонка за Ad-blue и 3 СNG – колонки;

– Реконструкция и вътрешно преустройство на халетата на автобусното депо, с разположените в тях зони за автосервизна дейност, пункт за периодични прегледи, автомивка;

– Доставка на технологично оборудване и модули за редовно техническо обслужване на автобусите;

– Технологична реорганизация на депото;

– Реконструкция на паркинга за автобуси, с изграждане на нови отводнителна система и осветителна инсталация за цялото пространство;

– Изграждане на паркинг за служители и посетители, благоустрояване и вертикална планировка на площите около депото;

– Изграждане на нови площадкови пътни връзки и външни връзки; рехабилитация на ограда;

– Ремонт на административната сграда на дружеството – саниране на сградата, съобразно съвременните изисквания за енергийна ефективност.

След реализацията на строителните дейности се откриват реални възможности за оптимизиране на обслужването на новодоставения автобусен парк от 67 нови дизелови и метанови автобуси, обслужващи жителите на града, както и цалостно подобряване на организацията и ефективността на дружеството “Бургасбус”ЕООД.

 

 

 

 

 

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега