Бургас, Политика, Топ новини

Областният председател на ДСБ-Бургас влезе в листата на ГЕРБ в Несебър

0

Областният председател на ДСБ-Бургас Ивайло Ляхович ще бъде в листата на ГЕРБ за местните избори в Община Несебър. Това стана ясно след проведените номинационни събрания на ГЕРБ в общината.

Ляхович се счита за близък до силната местна фигура Атанас Терзиве, който пък ще бъде кандидат за кмет на Несебър.

Името на Ляхович се лансира от няколко години в редиците на традиционната десница. Той бе кандидат за депутат от Реформаторския блок и Нова република. След това пое Областното ръководство на ДСБ. Причината бе, че националното ръководство и тогавашния тъмно-син лидер д-р Георги Митев изпаднаха в конфликт, а Митев напусна ДСБ и се завърна в СДС, несъгласен с водената политика от Радан Кънев.

Още по време на Европейските избори Ляхович бе забелязан да присъства на редица мероприятия на ГЕРБ. Той дори уважи с присъствието си дискусията, организирана от еврокомисаря Мария Габриел, в експоцентър “Флора”. Още тогава журналисти го забелязаха рамо до рамо с Терзиев.

Само два месеца преди изборите явно ДСБ в Бургас ще трябва да търсят на пожар заместник на Ляхович. Още не е ясна и съдбата на “Демократична България” в Бургаска област. Дали обединението ще се яви единно на изборите остава под въпрос.

на снимката: Ивайло Ляхович (с костюм) и Радан Кънев (евродепутат и бивш лидер на ДСБ)


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега