Бургас, Общество, Топ новини

Облекчават условията за безплатното саниране

0

С постановление на Министерски съвет са приети облекчения в условията и реда за участие по Програмата за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Промените са в три насоки.

Отпада изискването цяла сграда да кандидатства по Програмата. Допуска се отделни блок секции, които са свързани помежду си, не са отдалечени една от друга и образуват общ архитектурен ансамбъл, да кандидатстват самостоятелно по Националната програма.

По изключение, при невъзможност за участие на цялата група и по преценка на Общината, от съответната група може да бъде допуснато да кандидатстват минимум половината от свързаните блок-секции или сгради. Те трябва да покриват изискването за минимум 36 самостоятелни обекта и да са последователно разположени. Това изключение важи за група от поне две блок-секции или за група от повече от две свързано застроени сгради.

Допуска се участие в Програмата на сграда, ако не са представени документи за осигуряване на достъп до всички самостоятелни обекти. Изключението може да се прилага за не повече от 5 % от самостоятелните обекти.

По изключение и по преценка на Общината, през 2015 г. могат да бъдат одобрявани за обновяване и сгради с минимум 32 самостоятелни обекта с жилищно предназначение, които са построени преди 1975 г. и са с доказани конструктивни проблеми.

С оглед на направените изменения има три нови приложения по Програмата, които могат да бъдат открити на официалния сайт на Община Бургас. Всеки желаещ може да получи информация в съответната териториална дирекция или в Центъра за административни услуги при Община Бургас.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега