Бургас, Политика, Топ новини

Областният управител подкрепи децата на загинали военнослужещи

0

Областният управител Вълчо Чолаков се включи в благотворителния базар за децата на загиналите военнослужещи при изпълнение на служебния си дълг.

Изложбата се организира от Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно почивно дело”, гр. Бургас към Министерството на отбраната и се провежда за трета поредна година. За цялата страна Децата на българската армия, останали сираци, са общо 63, като само за Бургаска област те са 9. Идеята на организаторите е с набраните средства да се подпомогнат децата, които са изгубили родител, работещ в армията.

Да помогнат на своите връстници, в благотворителния базар се включиха деца от много бургаски училища, родители и военнослужещи. Ръчно приготвени коледни сладки, картички, лакомства, новогодишни играчки, сурвачки и сувенири, бяха само част от многообразието, изпълнило щандовете на базара.

„Благотворителността е нещо, което носим в сърцата си. Тя не се измерва с финансовото благосъстояние на човека, а с потребността да помагаш и да изпитваш пълноценното чувство, че си направил нещо добро. Нека, като общество, да бъдем солидарни един към друг, да си помагаме, защото само така групата от хора се превръща в общество. Нека възпитаваме и децата си в родолюбие и човеколюбие.”, каза областният управител Вълчо Чолаков на откриването на благотворителния базар в Дома на армията – Бургас.

На събитие присъстваха още Никодим Стоянов – ръководител на Военно почивния отдел в Бургас, подполковник Данчо Мишленков – началник на Военен отдел Бургас, контраадмирал от запаса Симеон Цеков, капитан втори ранг Хари Господинов от Военно-морска база – Бургас.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега