Култура, Общество, Политика, Топ новини

Областният управител: 24-ти май ни дава чувство на гордост и на принадлежност

0

Областният управител Вълчо Чолаков също отправи своите пожелания към бургазлии, по повод 24-ти май – Деня на българската писменост и просвета.

Той пожелава на всички просветни дейци да дават добрия пример и да се грижат да бъдат запазени идеалите, съхранили ни като нация.

Публикуваме целия поздравителен адрес:

Скъпи съграждани,

Честит празник на българската просвета и култура. Честит празник на славянската писменост, на почитта към делото на светите братя Кирил и Методий.

24 май е един от онези дни в празничния календар, когато ни обземат чувства на гордост, на достойнство, на принадлежност. Ден, когато празнуваме красотата на нашия неповторим език и богатството на българската културата. Ден изпълнен със самочувствие, че сме народът дал писменост на славянската общност.

В навечерието на празника се обръщам с огромно уважение към всички учители, които въпреки трудностите, пред които ги поставя съвремието, се грижат за образованието на нашите деца. Учителите благодарение, на които децата на област Бургас печелят множество отличия от престижни конкурси и състезания по целия свят. На всички просветни дейци,  на хората посветили се на словото, културата, изкуството, тези които дават добрия пример и се грижат да бъдат запазени идеалите съхранили ни като нация, пожелавам да вървят уверено и дръзко напред.

На жители и гости на област Бургас пожелавам много поводи за гордост, бъдете достойни последователи на нашите предци, отстоявайте идеалите си и следвайте мечтите си.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега